Endüstriyel Seramik

1800mm’ye kadar tek parça halinde kullanılabilmektedir. Plaka Birleşim yerlerine rengine uygun olarak epoksi derz kullanılmaktadır. Gelişmiş üretim teknolojisi sayesinde aşınmaya, çizilmeye ve ısıya karşı dayanıklı olup Hidroflorik asit hariç tüm kimyasal ve asitlere karşı direnç sağlamaktadır. Ayrıca üretim aşamasında kenarlara uygulanan bariyer ile çalışma esnasında üzerine dökülebilecek sıvıların dışarıya akmasını engellemektedir. Yüzey ve bariyer kalınlığı olarak farklı seçenekleri bulunan endüstriyel seramik, EN ISO 10545 standartları doğrultusunda üretilmektedir.

Glab 
Mekanik mukavemeti yüksek, 24 saat sınırlı kimyasal dayanım sunan Glab; Kompakt yapıda olup. düşük konsantrasyondaki korozif kimyasallarla çalışılan labaratuvarlarda daha çok tercih edilmektedir.

Sinter Flex Seramik 

Seramik tezgah yüzeyleri en az ek yeri oluşturacak şekilde üretilir. Labaratuvarda her alanda kullanılabilir, fakat genel olarak agresiv kimyasalların tercih edildiği labaratuvarlarda kullanılır. Bunun nedeni, hidroflorik asit haricindeki birçok agresiv kimyasallara karşı dayanıklıdır. Özellikle sıcak metaryellerin olduğu labaratuvarlarda tercih edilmelidir.

Trespa Toplab Plus

Trespa Toplab Plus Tezgah çalışma yüzeyine uygulanabilen 16-20 mm yüksekliğinde yüksek basınç altında preslenerek elde edilen kimyasallara düz yüzeyli panellerdir. Çizilme dayanım seviyesi EN 438 N2 : 12 göre eşit yada 4 N yukarıdır. Kuru ısıya maruz kalındığında renk değişimi ve çatlama direnç değeri yüksektir değişim olmamaktadır. Tezgah üzeri kolaylıkla temizlenebilmekte, anti bakteriyel özelliktedir. Plaka ebatı 3050 – 1530 mm ölçüsünde olup bu ölçülere uygun tek parça uygulanabilmektedir Bu paneller selüloz lifleri ile homojen olarak güçlendirilir. Su, asit, baz ve solventlerden etkilenmez ve ortamdan etkilenerek paslanma ve çürüme yapmaz. Dezenfeksiyon gerektiği durumlarda; alkol aldehit fenol, qarterner amonyum bileşikleri %70 lik etil alkol formaldehit, (%1 ve % 5 ), p-ccloro-m creso (0,3 %) tasy clorida Na (% 1) ve alkildi metil- benzil amonyum cvloride Na (% 0,1 ) kullanıldığı zaman yüzeyde bir hasar yada renk değişimi yapmaz. Tezgah üst yüzeyi Gümüş nitrat % 1’lik, demir 3 klorür % 10’luk çözeltide leke bırakmamaktadır. % 98’lik sülfürik asit, % 37’lik hidroklorik aside karşı dirençlidir ve yüzeyinde etki bırakmamaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimyasal Dolaplar

Çeker Ocaklar